Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

A szombathelyi Hamlet Svédországban

2015. augusztus 01., 15:16
Ystad városában vendégszerepel a vasi társulat.

 

Svédországi meghívást kapott a szombathelyi Hamlet

A Weöres Sándor Színház különleges Hamlet-előadása meghívást kapott a svédországi Ystad városába.

A Hamlet-társulat augusztus végén lép föl a svéd járási székhely színházában. Mondhatni hazamegy az előadás, hiszen Czukor Balázs a skandináv krimik ihletésében vitte színre William Shakespeare megunhatatlan drámáját, ezúttal a bonyolult családi konfliktusra helyezve a hangsúlyt. A dán királyfi Bajomi Nagy György, Gertrúdot Ystadban Kiss Mari játssza.
További szereplők: Sodró Eliza, Mertz Tibor, Szabó Tibor, Kelemen Zoltán, Endrődy Krisztián. Az előadásra augusztus 23-án, 19 órakor kerül sor.

 

 

hamlet

Czukor Balázs rendező a Hamletről:

„Hamlet apja meghalt. Anyja két hónap után hozzámegy volt férje öccséhez. Hamlet szinte beleőrül a fájdalomba. Egy látomásban megjelenik apja szelleme, aki elmondja, hogy az új király ölte meg őt, és arra utasítja Hamletet, hogy bosszulja meg a halálát. Hamlet elhatározza, hogy megöli az új királyt, és hogy tervét titokban tartsa, elkezd őrültet színlelni. Rettegés és szorongás telepszik rá, de az őrület olyan szabadságot ad neki, hogy játék közben elveszíti a kapcsolatot a valósággal, vagy azzal, amit az 'átlagos földi halandók' valóságnak gondolnak."

A svédországi színház ajánlója:

Hamlet I en moderniserad version presenteras av Teatro Weöres Sándor från Ungern.
I ett för kulturen alltmer hårdnande politisk klimat i Ungern, går Teatero Weöres Sándor från Szombathely sin egen väg och sätter nu upp Hamlet i en modern version och det är glädjande att kunna bjuda in dem till Scen Ystad.

Pjäsen ges på ungerska men textas till engelska.
« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar