Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

Arany Kotta

2014. október 25., 08:45
Kiemelkedő eredményt ért el a Dzsungel könyve.

 

Tarolt az Elfújta a szél az Arany Kotta díjátadóján

A Viva la Musical! internetes magazin által meghirdetett 2014-es Arany Kotta Díjat idén a Budapesti Operettszínház Elfújta a szél című produkciója, illetve a musicalben szereplő színészek kapták. A szakmai különdíjat a Pesti Magyar Színház Vadregény című előadásának ítélte a szakmai zsűri.

elfujta6

 

Az Arany Kotta Díjakat a következő hónapokban adják át, ám a különböző kategóriák nyerteseit már kihirdették. A Viva la Musical! internetes magazin elismeréseit a  szakmai zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján ítélik oda. Idén a „Legjobb új musicalprodukció” a Budapesti Operettszínház előadása, Gerard Presgurvic musicalje, a  Somogyi Szilárd rendezte Elfújta a szél lett, Gubik Petra nyert a „legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban” kategóriában Scarlett O'Hara szerepével , Szabó P. Szilveszter pedig szintén az Elfújta a szélben nyújtott Rhett Bttler alakításával érdemelte ki a „Legjobb musicalszínész új musicalprodukcióban” díjat .

 

elfujta1

Az Arany Kotta történetében másodszor fordult elő, hogy ugyanazon előadás, illetve az abban szereplő művészek diadalmaskodnak mind a három kategóriában. A szakmai különdíjat idén a Vadregény című produkciónak ítélték. A Pesti Magyar Színház darabját Harangi Mária rendezte.

 

A Viva la Musical! részéről hangsúlyozták, hogy a legjobb új musicalprodukciók közül kiemelkedően sokan szavaztak még az Alföldi Róbert rendezte Az Őrült Nők Ketrecére , illetve a Madách Színház Mamma Mia!  című előadásának szegedi,  szabadtéri verziójára. A vidéki bemutatók közül kiemelkedő eredménnyel zárt az Arany Kotta Díjért folytatott versenyben a szombathelyi  Weöres Sándor Színház A dzsungel könyve  produkciója, illetve a a székesfehérvári Vörösmarty Színház Koldus és királyfi  című előadása, valamint a Győri Nemzeti Színház  Csoportterápiája.

 

A Viva la Musical! szakmai különdíját, idén adják át először, a nyertes pedig a Pesti Magyar Színház Vadregény című Sondheim-musicalje lett.

„Szórakoztató és elgondolkodtató előadás. A nemesen egyszerű és ötletgazdag rendezés és a színészek remek alakításai egységesen szolgálják a tanulságos és szürreális sondheimi mesevilág megjelenítését. Hiánypótló előadás a magyar musical palettán.”- véli a produkcióról Nádasi Veronika, aki Csonka András mellett volt szakmai zsűri tagja.

 

elfujta7

A "Legjobb musicalszínész új musicalprodukcióban" kategóriában Szabó P. Szilveszter immár másodszor kapta meg az elismerést – ezúttal  Dolhai Attilát és Stohl Andrást megelőzve, akik szintén igen népszerűek voltak  mind a nézők, mind a zsűritagok körében, az Amerikai Komédiában illetve Az Őrült Nők Ketrece című produkcióban nyújtott alakításukkal.

 

A „Legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban”  kategória nyertesét, Gubik Petrát már 2012-ben is jelölték a díjra a Monte Cristo grófja kapcsán, ám akkor még nem ő kapta a legtöbb szavazatot. Annak ellenére, hogy nem először várományosa az Arany Kotta Díjnak, váratlanul érte a fiatal színésznőt, hogy idén ő veheti át az elismerést. 

A hivatalos bejelentés után mintegy fél órával – amikor Gubik Petra mit sem sejtve készülődött a Koldusopera című előadásra – elsőként Fekete Péter, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója gratulált telefonon a díjhoz, és a társulat tagjaival nevében virágcsokorral kedveskedett neki.

 

„Épp az öltözőmben készülődtem az esti előadásra, amikor kopogtak az ajtón és közölték velem a hírt. Nagyon meglepődtem, nem számítottam rá, de szívből örülök ennek az elismerésnek. Megtisztelő, hogy ilyen neves színművészek mellé kerülhettem és közülük én kaphattam meg az Arany Kotta Díjat. Nagyon hálás vagyok érte mindenkinek, aki rám szavazott, illetve eddig segítette a pályámat. Köszönöm!” – mondta Gubik Petra.

 

elfujta3

A 2014-es Arany Kotta Díj jelöltjei közt Gubik Petra mellett a „legjobb musicalszínésznő új musicalprodukcióban”  kategóriában többek között Détár Enikő, Falusi Mariann, Gallusz Niki, Janza Kata, Polyák Lilla, Keresztes Ildikó és Szulák Andrea neve szerepelt. 

 

A szervezők azt ígérik, jövőre  a "Legjobb új vidéki musicalprodukció" díjával bővül majd a kategóriák sora, amely reményeik szerint még több vidéki nézőt ösztönöz majd a szavazásban való részvételre.


« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar