Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

Egy este az irodalom bűvöletében

2015. október 03., 09:23
Versek, dalok, prózai szövegek lélektől lélekig.

 

Irodalmi műhely Kelemen Zoltánnal az egyetemen

Az egyedülálló kezdeményezés hamar túlnőtte magát az egyetem falain.

A SEK Irodalmi Műhely szeptember 29-én tartotta második eseményét, melynek vendége Kelemen Zoltán színművész volt. Az önképzőkörszerűen működő találkozóra az előadó saját verseivel érkezett, és Völgyi Attila gitárművésszel egy készülő estjükből is ízelítőt adtak.

 
Irodalmi műhely Kelemen Zoltánnal az egyetemen

 

Kelemen Zoltán versei - énekelve - remekül csengenek a jazz és sanzonok világába kanyarodó gitárkísérettel. A nagyjából háromnegyed órás verses-zenés összeállítás után a hallgatók kifaggatták Kelit (Kelemen Zoltán beceneve - a szerk.) az irodalom és közte kialakult kapcsolatról, ihletésekről, gondolatokról. Az est sokak által kedvelt része még ezután következett, ugyanis a Műhely alkotói minden alkalommal előadják egymásnak az elmúlt időszakban írt költeményeiket, novelláikat, esetleg regényrészleteiket.

A Műhely a tavalyi szemeszterben alakult Kocsis Marcell és Lutor Katalin kezdeményezésének köszönhetően, de nagyon hirtelen túlnőtte magát az egyetemi közegen. A kultúrát bárki számára elérhetővé kell tenni, így a találkozók hamar pubokba, kávéházakba költöztek. A találkozót most kivételesen az egyetem D épületében tartották, de a rendezvény így is korhatár nélküli volt, ugyanis 16-100 éves korig minden generáció helyet foglalt a közönség soraiban.

A következő est október 5-én, hétfőn lesz, ezúttal a Frei Cafe színpadát hódítja meg az Irodalmi Műhely. A rendezvény vendége Szinay Balázs és Földi Veronika duója, akik versmegzenésítésekkel varázsolnak irodalmi hangulatot. A dalok között a Műhely vállalkozókedvűbb alkotói olvassák fel saját verseiket.

A rendezvényre a belépés a szokott módon ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak: október 5-én 19 órakor.

LK. (forrás: nyugat.hu)


« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar