Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

Holdbeli csónakosok

2015. október 03., 11:12
Átadták a szombathelyi teátrum hagyomássá vált díjait.

 

 

 

 

 

 

 

 

Trokán Péter az idei Holdbeli csónakos-­díjas

A társulati tagok szavazatai alapján a színészek közül Trokán Péter, a nélkülözhetetlen háttéremberek közül Jenei Ágnes kellékes vehette át Jordán Tamástól a színházi szenátus Holdbeli csónakos-­díját.

Nyolcadik születésnapját ismét premiertortával és díjátadóval ünnepelte a Weöres Sándor Színház pénteken este.

A Játszd újra, Sam! című Woody Allen­-vígjáték vastapsos premierje után Jordán Tamás, a nyolcéves Weöres Sándor Színház alapító-­igazgatója lépett színpadra, hogy kibontsa az addig titokban tartott neveket tartalmazó borítékokat, és bejelentse az idei Holdbeli csónakos-­díjasokat. A díjat a ­színház támogatására a város, a megye prominenseiből szervezett ­ színházi szenátus alapította, szeptember végén mindig a társulat szavaz: az elmúlt évad teljesítményeit teszik mérlegre. Az idei titkos szavazás eredményeképpen a WSSz legújabb Holdbeli csónakos­-díjas színésze Trokán Péter, aki kezdettől tagja a szombathelyi színháznak, a város közéletében is részt vesz.

 

Hatalmas ováció tört ki a színházteremben, amikor Jordán Tamás bejelentette: Csonka Szilvia, Orosz Róbert, Bajomi Nagy György és Nagy Cili után Trokán Péter a WSSz legújabb Holdbeli csónakos­-díjasa. Kitörő ünneplés fogadta a színházhoz 2011­-ben csatlakozott kellékes (különben finom ízlésű franciatanár), Jenei Ágnes sikerét is. A Holdbeli csónakos-­díj mellé különdíjat alapított a színházat egyébként is támogató szentgotthárdi Opel­-gyár.

A háttérszemélyzet különdíjáról a színészek döntenek titkos szavazással, a színészeknek járó különdíj sorsát a közönség dönti el. A társulat ítélete szerint az idei Opel-különdíjas: Jenei Ágnes. A közönség szavazatai alapján a színészek közül Bánfalvi Eszter kapta meg a különdíjat. Eszter (Alföldi Róbert Nemzeti Színházából) tavaly szerződött Szombathelyre, de a Kőszegi Várszínházban már korábban is láthattuk őt. És aki csak egyszer látja, örökre megszereti.

(forrás: wssz.hu)
« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar