Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

Június 4-én kezdődik a POSZT

2015. május 28., 16:48
A Weöres Sándor Színház kétszer adja elő a versenyprogramban Székely Csaba groteszk történelmi paraboláját, a Vitéz Mihályt.

 

Misi megy - POSzT-bemelegítés június elsején

 

Terítéken a XV. Pécsi Országos Színházi Találkozó: a szombathelyi Vitéz Mihály nem bojkottál, viszont a POSzT-fellépések előtt itthon még bemelegít egy kicsit.
 
A XV. POSZT versenyprogramjában ott van a szombathelyi Weöres Sándor Színház Székely Csaba ősbemutatója, a Vitéz Mihály is. Béres Attila rendezését június 8-án délután és 9-én este láthatja a pécsi közönség. Csak előbb hazai pályán tart edzést a társulat: a bérletes széria véget ért, de június elsején 19 órától ismét a Márkus Emília Terem színpadán a Vitéz Mihály, a címszerepben Bajomi Nagy Györgyel.
A politikai megosztottság a színházi szakmát sem kerülte el, a jubiláló POSZT előkészítését botányok kísérték, több társulat lemondta a versenyszereplést. A színházi fesztiválon (június 9-én) beszélgetést rendeznek "Terítéken a POSZT" címmel, Gáspár András moderálásával. A meghívottak között van az Emberi Erőforrások Minisztériuma, Jordán Tamás (mint ötletgazda és alapító), Simon István, Kőhalmi Andrea, Stenczer Béla, Rázga Miklós, Márta István, Pécs megyei jogú város, a versenyprogram válogatói az utóbbi három évből, valamint a Magyar Színházi Társaság és a Magyar Teátrumi Társaság képviselői.
A tét maga a Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagy annál is több.
 
(Ölbei Lívia)
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar