Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

Közönségdíjas a Makrancos Kata

2016. július 25., 12:31
Újabb díjat zsebelt be a Weöres Sándor Színház társulata. (A cikk frissítve!)

A szombathelyi Makrancos Kata nyerte a közönségszavazást

Lezárult a július 2-án, a nagyváradi Szigligeti Színház Buborékok című előadásával befejeződött idei Városmajori Színházi Szemle internetes közönségszavazása.

A 2016-os évben 6 vidéki és határon túli színház 6 legjobb előadását láthatták a Színházi Szemle nézői, amelyek közül július 17-ig adhatták le voksukat honlapunkon az általuk legjobbnak tartott produkcióra. Habár a szakmai zsűri – Bán Teodóra fesztiváligazgató, Györgyi Anna színművész, Sándor L. István kritikus és Dömötör Tamás rendező – értékelésének eredményére még várni kell, az már biztos, hogy a közönség kedvence a szombathelyi Weöres Sándor Színház Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása című előadása lett, Alföldi Róbert rendezésében.

A versenyprogram előadásai népszerűek voltak a budapesti közönség körében: közel 4000 színházkedvelő váltott jegyet a Szemle-előadásokra. Több esetben is napokkal előbb elfogytak a jegyek, a Jézus Krisztus szupersztár, a Makrancos Kata és a Tartuffe is teltház előtt zajlott le.
 
A közönségszavazáson szintén ez a három előadás aratta a legnagyobb sikert. Összesen 326-an adták le voksukat, legtöbben, 50% a Makrancos Katára. A második helyen a kaposvári Csiky Gergely Színház Jézus Krisztus szupersztárja végzett, amely a szavaztok 23%-t nyerte el, a harmadik kedvenc pedig a tatabányai Jászai Mari Színház által bemutatott Tartuffe lett, a szavazatok 12%-ával.
 
A szakmai zsűri idén is több kategóriában díjazza majd a látottakat. Kiosztják a legjobb előadásnak, a legjobb női és férfi főszereplőnek, a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó díjakat, és egy különdíjat is. A díjátadót hagyományosan szeptember elején rendezzük meg, amelyről híradással leszünk.
 
/Forrás: szabadter.hu/
 
Azóta kiosztották a szakmai zsűri díjait is:
Legjobb előadás: Moliere: Tartuffe (Tatabányai Jászai Mari Színház)
Legjobb női főszereplő: Bánfalvi Eszter (Makrancos Kata, avagy a hárpia megzabolázása)
Legjobb férfi főszereplő: Megyeri Zoltán (Tartuffe), Mezei Zoltán (Bolondok tánca)
Legjobb női mellékszereplő: Danis Lídia (Tartuffe), Ullmann Mónika (Zűrzavaros éjszaka)
Legjobb férfi mellékszereplő: Kardos M. Róbert (Buborékok)
Különdíj: Faragó Béla zenei vezető (Jézus Krisztus Szupersztár)

« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar