Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

"Tedd csak a jót"!

2015. május 13., 09:13
Jótékonysági délután a Weöres Sándor Színházban.

 

„Te csak tedd a jót!” - I. közös civil bemutatkozás és jótékonysági délután (máj. 17.)

 

Május 17-én négy civil klub közös jótékonysági délutánt szervez a Weöres Sándor Színházban, melynek bevételét az apa bénulásos balesete miatt nehéz helyzetbe jutott, hétgyermekes Sütő család életminőségének javítására ajánlják fel!

 

A rendszerváltás utáni első években új színek és cselekvési színterek jelentek meg Szombathely közéletében, az éledező civil mozgalomban, a külföldi - elsősorban osztrák - partnerklubok segítségével. 1991-ben alakult meg a Zonta Club, 1992-ben a Lions Club, 1993-ban - 60 évvel megalakulása után ismételten - a Rotary Club és 2014-ben a Soroptimist Club. A klubok közös jellemzője, hogy Amerikából indultak 100 évvel ezelőtt és váltak a világot átfogó karitatív klubhálózattá.

Sajátos segítő célokkal, de mindegyik egyértelmű szándékkal jött létre: segíteni a rászorulókat, a bajbajutottakat, a nőket, a sérült gyermekeket és felnőtteket, betegeket, az élet árnyékos oldalán élőket. Segítő tevékenységük révén ismertté váltak a klubok városunkban is. Például a Rotary Club élen jár a beteg gyermekek gyógykezelésének segítésében, a tehetséges fiatal művészek mecénálásában, külföldi ösztöndíjprogramban; a Savaria Lions Club széleskörű feladatának tekinti a vakok és gyengénlátók életminőségének javítását, segít a nehéz sorsú emberek élethelyzeteinek kezelésében, a Zonta Club a nők érdekében végzett tevékenységében és szociális szerepvállalásában tűnik ki; a Soroptimist Club a gyermekotthonok lakóiért, a gyermeküket egyedül nevelő anyákért érez segítő felelősséget.

A négy klub együttes bemutatkozást és közös jótékonysági programot szervez 2015. május 17-én (vasárnap) 17 órakor a Weöres Sándor Színházban. Számot adnak tevékenységükről és ismertetik céljaikat és törekvéseiket is.

A jótékonysági délután bevételét - tárgyi eszközök beszerzésére - a szombathelyi hétgyermekes Sütő családnak ajánlják fel, amely a családapa tavalyi bénulásos balesete miatt jutott krízishelyzetbe.

A rendezvény célja: a közvélemény előtt bizonyítani, hogy a klubok hasznos társadalmi szolgálatot végeznek, képesek a civil mozgalom erejével hatni környezetükre, példát mutatnak önzetlenségükből. A rászorulók iránti érzékenységüket mutatja, hogy érdek nélkül, szívből tudnak segíteni másokon, mert érték nekik a másik iránti tisztelet és megbecsülés. Bemutatkozásukkal a fiatalabb korosztályból szeretnének utánpótlást nyerni szolgálatukhoz.

Jobb adni, mint kapni! - vallják a klubok tagjai. Szívet melengető érzés tölti el őket, ha mindezért a hálás arcok mosolyát és a feléjük áradó szeretetet kapják cserébe.

Program:

„Jótékonyság és a mai ember"- fővédnöki köszöntő: Jordán Tamás, Kossuth-díjas színművész, a Weöres Sándor Színház igazgatója, 2014. évi Lions Díjas
„A szeretet cselekszik" - Zsámboki Árpád, a Savaria Lions Club elnökének köszöntője
Tom Kondor Band
„Nők a nőkért és a gyermekekért itt és a világban" - a Soroptimist Club bemutatkozása
Gencsapáti Tündérek, Napsugár zenekar, Somogyi Barbara (vers)
„Jószolgálat és közösség" - a Savaria Lions Club bemutatkozása
Foki Dániel (ének)
Kiss Márton (zongora)
„Segítő kezet nyújtani és minél többet közösen tenni!" - a Zonta Club bemutatkozása
Zsuzsics Armando (vers), Futó Kovács Szandra (trombita)
„A cselekvő humanizmus" - a Rotary Club bemutatkozása

Kiss Sándor Művészeti Díj átadása Vörös Máté grafikusművésznek
Balogh János színművész
Adomány átadása a Sütő családnak
Dell'Amico Romeo /Rommy/ énekművész
Zárszó

Állófogadás a jótékonysági délután résztvevőinek
A szombathelyi Kötélugró Klub bemutatója
Az előcsarnokban: Vörös Máté grafikusművész tárlata
Klubok bemutatkozása
A rendezvény házigazdája: Kelemen Zoltán színművész

A rendezők az egyéni, közösségi pénzbeli adományokat az alábbi elkülönített számlára köszönettel fogadják:
Soroptimist E. civil számla - 17600042-00721761-00300001 /Sütő család támogatása/


« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar