Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

Vidéki Színházak Fesztiválja

2017. május 23., 22:38
Újból meghívást kapott a szombathelyi társulat.

A Vidéki Színházak Fesztiváljával nyitja évadát a Thália

Szeptemberben hatodik alkalommal rendezi meg hagyományos évadnyitó eseményét a Thália Színház. A hét nap alatt ismét kilenc előadás várja majd a színházkedvelő közönséget.

Nagy Cili, Szerémi Zoltán / Weöres Sándor Színház: Ivanov / Fotó: Mészáros Zsolt

Nagy Cili, Szerémi Zoltán / Weöres Sándor Színház: Ivanov / Fotó: Mészáros Zsolt

Szeptember 4-én a fesztivál nyitó előadásaként kerül színre Anton Pavlovics Csehov Ivanovja Spiró György fordításában, a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában. A darab főszereplői Bányai Kelemen Barna és Bánfalvi Eszter, rendezője Lukáts Andor.

Pécsi Nemzeti Színház: Ádám almái (fotó: Körtvélyesi László)

Pécsi Nemzeti Színház: Ádám almái (fotó: Körtvélyesi László)

Szeptember 5-én Paczolay Béla rendezésében tekinthetik meg a Pécsi Nemzeti Színház játékát, az Ádám almáit, mely a jellegzetes skandináv humor világába kalauzolja a nézőt. Anders Thomas Jensen mára kultikussá vált filmjének színpadi adaptációját először láthatja a budapesti közönség, a főszerepben Cserna Antallal.

Hevesi Sándor Színház: Az ötödik pecsét (Fotó: Umberto Pezzetta)

Hevesi Sándor Színház: Az ötödik pecsét (Fotó: Umberto Pezzetta)

A fesztivál nagyszínpadi előadásainak sora szeptember 6-án Az ötödik pecsét című produkcióval folytatódik, amely a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház vendégjátéka. A Sánta Ferenc regényéből készült darab által – amit Hamvai Kornél alkalmazott színpadra – 1944-be, a nyilas korszak végnapjaihoz utazhatunk vissza. Az előadás rendezője Csiszár Imre.

Vörösmarty Színház: Apák és fiúk

Vörösmarty Színház: Apák és fiúk

Szeptember 7-én, csütörtökön Bagó Bertalan rendezésében tekinthetik meg Brian Friel: Apák és fiúk című darabját a Vörösmarty Színház előadásában. A színmű Ivan Szergejevics Turgenyev azonos című regénye alapján készült. A székesfehérvári produkció középpontjában a generációs problémák, a fiatalok és idősek közötti konfliktusok állnak. Főbb szerepekben Kádas Józsefet, Nagy Pétert és Gáspár Sándort láthatják.

Miskolci Nemzeti Színház: La Mancha lovagja (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Miskolci Nemzeti Színház: La Mancha lovagja (Fotó: Gálos Mihály Samu)

Szeptember 8-án, pénteken két előadás is várja az érdeklődőket: a Nagyszínpadon Dale Wasserman és Mitch Leigh világhírű musicaljének, az európai irodalom egyik alapregényének zenés feldolgozása, a La Mancha lovagja, a Miskolci Nemzeti Színház előadását Keszég László rendezte; a Bereményi Stúdióban pedig a kecskeméti Katona József Színház előadása, Anton Pavlovics Csehov: Apátlanul (Platonov) című műve. A magányosság különös tragikomédiájaként számon tartott darabot Szász János rendezte, Platonov szerepében Kocsis Pál.

Szeptember 9-én, szombaton a Békéscsabai Jókai Színház hozza el Örkény Macskajátékát Felkai Eszter és Fodor Zsóka főszereplésével, Juhász Róza rendezésében.

Fodor Tamás / Jászai Mari Színház: Az imposztor

Fodor Tamás / Jászai Mari Színház: Az imposztor

A Vidéki Színházak Fesztiválja szeptember 10-én két előadással zárul. A Nagyszínpadon a Jászai Mari Színház – Népház előadását, Spiró György: Az imposztor című darabját láthatja a közönség. Bogusławski szerepében Fodor Tamás, a további szerepekben mások mellett Crespo Rodrigo, Megyeri Zoltán és Major Melinda látható. A produkció rendezője Szikszai Rémusz. A Bereményi Stúdióban a Szegedi Nemzeti Színház várja a közönséget, Háy János: Utánképzés (ittas vezetőknek) című előadása kerül színre, melynek rendezője Szőcs Artur.

A programot ezúttal is öttagú zsűri kíséri majd figyelemmel, akik a fesztivál díjait osztják. Az előadásokra már kaphatók a kedvező árú jegyek és a kedvezményes bérletek – melyek augusztus 20-ig megvásárolhatók – a Thália Színház pénztárában nyitvatartási idő alatt, illetve online a színház weboldalán.

Forrás: szinhaz.org


« Vissza az előző oldalra!


Kelemen Zoltán - Magyar