Elérhetőségek

Kelemen Zoltán

9700 Szombathely,

E-mail:
sanzoli@freemail.hu

Videók

Kategóriák:


Letöltések (Tévéjáték /Márczius/):

Forradalmi játék hat képben (összefoglaló)

Ezzel az unikumnak számító összeállítással köszöntöm honlapom olvasóit, nézőit!
2009-ben játszotta le a Weöres Sándor Színház csapata és Szombathely város jelentős mennyiségű polgára (férfiak, nők, gyerekek,) az 1848-as márciusi forradalmat a város utcáin, hat helyszínen (a forradalom fő helyszíneit modellezvén) egy különleges utcaszínházi formában, ahol aztán megható módon mosódott össze valóság és fikció, múlt és jelen, álom és valóság.
A tervek szerint a helyi televízió élőben, sok kamerával közvetítette volna a "forradalmat", amit azonban meghiúsítottak a technikai problémák és az 1848 márciusához megdöbbentően hasonlító időjárás.
Az itt látható videót, néhány rendelkezésünkre álló, a színházi próbákon készült (Szombathelyi Tv által), helyszíni amatőr (home), híradós felvételekből, archiválásra rögzített színházi "vágóképekből" és az SZTV rövid helyszíni tudósításából ollóztuk össze Berta Norbert vágóval a szombathelyi televízióban, igyekezve lineárisan követve a történetet és a (helyszíni) eseményeket. Ebből állt össze ez a 35 perc, mely arra jó, hogy némileg felvázolja annak az emlékezetes 100 percnek a mozzanatait, emléket állítson egy páratlanul szép közösségi élménynek.
MÁRCZIUS (Forradalmi játék hat képben)
Írta és rendezte: Kelemen Zoltán
(WSSZ 2009)

[0B]
Kelemen Zoltán - Magyar